Tarima flotant AC6 de gran resistència a l'abrasió instal·lada a un local comercial

TERRA LAMINAT AC6: EL PARQUET MÉS RESISTENT

El terra laminat AC6 se'l coneix com la categoria de parquet més resistent entre tots els terres de fusta. Si bé aquesta afirmació és certa, no és estrany preguntar-se fins a quin punt és realment necessari instal·lar una tarima AC6 en lloc d'una AC4 o AC5 en una llar convencional. En aquest bloc Pintparket t'explicarà com es classifiquen els terres laminats, els beneficis de la tarima flotant AC6, en quines marques la pots trobar i alternatives de terres laminats per gaudir d'un terra resistent a casa teva.

Classificació dels terres laminats

Mostra de tarima AC6 de color gris per a terres amb trànsit intens Si volem mesurar la capacitat de resistència i durabilitat d'un terra laminat ens haurem de fixar en la classificació AC.

En mirar els aspectes tècnics d'un terra laminat, podràs observar que la resistència del material es pot mesurar majoritàriament per la classe o per l'escala AC.

La classe s'usa per determinar la qualitat d'un terra laminat en termes generals. Segons el conjunt de la seva composició se'l classifica en apte per a ús domèstic o comercial, i dins d'aquests si se li pot donar un ús moderat o intens. Per tant, si haguessis de basar-te només en un paràmetre per escollir quin tipus de parquet instal·lar seria mirant de quina classe es tracta.

La classificació AC (Abrasion Class, classe d'abrasió en anglès), és la mesura estàndard que s'utilitza per determinar la resistència i la durabilitat del terra laminat davant de l'abrasió. Com més alt és el nombre més gran és la seva resistència, sent el terra laminat AC6 el més resistent que podem trobar fins ara. Com t'explicarem més endavant, una tarima AC6 no és sinònim de parquet que compleix amb tots els criteris de qualitat, sinó que simplement especifica la seva resistència. Aquest terra el podràs trobar normalment en zones amb molt de trànsit i que tendeixen a patir un gran desgast, per la qual cosa potser no sigui necessari per a una llar habitual.

Tipus d'AC en tarimes

Perquè un model de terra laminat obtingui la seva classificació AC ha de passar per una prova anomenada el Test de Taber. Aquesta prova avalua la resistència del parquet fent girar una mostra de parquet sota un corró amb un paper de vidre fet d'un material específic. Depenent del nombre de voltes que la peça de tarima aconsegueixi fer abans que se li desgasti per complet la capa de vernís protectora se li assignarà un valor AC o un altre. Com més voltes hagi aconseguit donar la mostra de parquet, millor resistència tindrà.

Aquí pots veure una taula comparativa de la classificació AC dels sòls laminats. Com pots veure la tarima AC6 és capaç de resistir més de 8.500 voltes abans de perdre la capa protectora:

Classificació AC Voltes
AC3 Més de 2500
AC4 Més de 4000
AC5 Més de 6500
AC6 Més de 8500

El parquet laminat sempre s'ha classificat entre els nivells AC1 i AC5, i el AC4 i l'AC5 són els més usats en llars convencionals. No obstant això, no fa gaire que ha aparegut el terra laminat AC6, que aporta un extra de resistència als terres de fusta amb molt de trànsit.

AC6: El terra laminat més resistent

terra laminat ac6 de gran resistència instal·lat en una acadèmia de ball La tarima AC6 fa lluïr el seu potencial en terres que suportaran un ús continuat i intensiu.

El terra laminat AC6 és el tipus de tarima amb més capacitat de resistència a l'abrasió que existeix actualment. Per això, se solen instal·lar en llocs que requereixin un terra de fusta que suporti un ús continuat i instensiu.

A més, cal esmentar que el gruix de la fusta sol contribuir a la resistència del parquet, per la qual cosa és habitual que en una tarima AC6 trobem de base més mil·límetres de gruix.

Beneficis de la tarima AC6

Com ja t'hem comentat, la tarima flotant AC6 aporta un plus de resistència per a llocs que pateixen un trànsit continuat amb molta afluència de clients i que busquen un terra que els aporti aquesta resistència addicional al desgast, com a centres comercials, grans botigues i supermercats, discoteques, hotels o estacions de transport.

Els terres laminats AC6 es consideren tarimes d'alta pressió (HPL, High Pressure Laminate), és a dir, estan fabricats per suportar condicions extremes sense que se'n deformi l'estructura original. Aquestes condicions extremes fan referència a una gran resistència a la humitat, a les seves propietats ignífugues, antilliscants i antiestàtiques.

A més, es podria pensar que a causa de la seva estructura un terra laminat AC6 deixa de banda l'estètica per afavorir la seva estructura, però res més lluny de la realitat. De la mateixa manera que altres tarimes flotants, la tarima AC6 compta amb múltiples dissenys per satisfer tot tipus d'interiors, incloent-hi fustes amb textures i relleus que atorguen realisme al tacte. Això permet crear espais molt diversos i elegants que resisteixen qualsevol ratllada i impacte.

Realment necessito un parquet AC6? Opinió i preus

tarima flotante ac6 de un grosor de 12mm que aporta resistencia y estabilidad Una tarima AC4 o AC5 és prou resistent per aguantar el desgast del terra d'una llar convencional.

Donat a la seva gran resistència i havent vist els seus principals beneficis potser podries arribar a pensar que instal·lar un terra laminat AC6 és la millor opció per a la teva llar, però no ha de ser així.

El terme AC6 només fa referència a la seva resistència, per la qual cosa només assegura poder aguantar bé el pas en un espai molt transitat, i res més. Això vol dir que si necessites un parquet amb propietats extres com impermeabilitat hauràs d'afegir-hi un cost extra. Això, sumat al seu elevat preu base (una tarima AC6 sol anar entre els 30 i 50 euros per metre quadrat) ho fan una opció només necessària per a terres que requereixin molta resistència.

En definitiva: si el terra de casa teva no ha de suportar un ús diari intens mai no li caldrà un nivell tan alt de resistència a l'abrasió, per la qual cosa amb una tarima AC4 o AC5 és més que suficient, les quals són tarimes més econòmiques i igual d'eficaces.

Tarima AC6: Preguntes freqüents

Aquí a sota et deixem alguns dels dubtes que més ens pregunten sobre la tarima flotant AC6, si en tens alguna més, no dubtis a contactar amb professionals!

Que sigui el parquet AC6 té alguna cosa a veure amb el disseny?

Com ja t'hem comentat més amunt, el disseny del parquet laminat no té relació amb la classificació AC. De fet, en tractar-se d'un terra d'alta gamma que ha aparegut recentment, trobaràs que els dissenys de terra laminat AC6 disponibles són 100% actuals.

La tarima AC6 és antihumitat?

No tots els terres de parquet AC6 són hidròfugs, és a dir, no tenen de base la propietat de resistència a l'aigua. El material que fa que la tarima sigui impermeable es troba a la capa inferior de l'estructura, per la qual cosa no té res a veure que el terra sigui resistent a l'abrasió. Per això, dependrà del fabricant si aquest decideix afegir-li impermeabilitat al terra laminat AC6 per fer-ho apte per a cuina i banys.

Alternatives per a tarima flotant AC6

tarima flotante ac6 de alta resistencia y de color gris instalada en una peluquería Si necessites un terra laminat totalment impermeable la teva millor opció serà escollir un terra vinílic.

Aquí t'oferim diferents solucions alternatives per al terra de fusta de casa teva depenent de les teves preferències:

Pel que fa a la resistència a l'abrasió, si el que busques és una tarima que aguanti el ritme diari d'una llar convencional llavors amb escollir un terra laminat de classificació AC4 o AC5 en tindràs més que suficient. Els sòls AC4 i AC5 estan pensats per aguantar un ús domèstic i moderat del terra i solen tenir uns 20 anys de garantia.

Si el que vols és un terra de fusta resistent però sense arribar al nivell d'una tarima AC6 llavors et recomanem que busquis un parquet de 12 mm de gruix o superior, ja que com més gruixut sigui el parquet més resistència oferirà al desgast continu. Els catàlegs Finfloor 12 i Finfloor XL de la marca Finsa són dues bones opcions a considerar.

Finalment, si el que busques és un parquet resistent a la humitat nosaltres et recomanem que li facis una ullada al terra vinílic. Aquest tipus de terra està compost enterament de PVC encara que conserva l'estètica i el disseny de la fusta natural, per la qual cosa es converteix en una tarima ideal per a instalar en cuines i banys.

Millors marques parquet AC6

Atès que és un terra que s'utilitza en espais molt concrets, el terra laminat AC6 no és tan fàcil de trobar com un AC4 o un AC5. No obstant això, si en el teu cas busques una tarima flotant AC6 pel teu local comercial et deixem més avall unes quantes marques de parquet que ofereixen aquest tipus de terra de fusta:

Tarima AC6 Pergo

Pergo és una de les marques pioneres en la fabricació de tarima AC6. El 2005 va presentar un nou model de resistència a l'abrasió que va entrar a la categoria de classe 34, una de les més resistents avui dia. Aquest terra s'ha utilitzat en diferents espais com ara l'Estació Central de Copenhaguen, on cada dia la tarima suporta el trànsit de mig milió de vianants. També la podem trobar en altres locals comercials com la marca Volkswagen, Chicco o Go Sport.

Podràs trobar el terra laminat AC6 de la marca Pergo a la seva col·lecció Narvik Pro X, la qual també ofereix una gran resistència a l'aigua. La col·lecció inclou 6 variats models amb instal·lació d'encaix clic i compatibles amb calefacció radiant, ideals per a espais públics transitats i locals comercials.

Tarima AC6 Faus

La marca Faus també ofereix dins del seu catàleg diverses col·leccions de tarima flotant AC6, totes amb dissenys molt elegants. Entre elles hi ha la **gama Sense, la gamma Elegance, la gamma Elegance 2XL **amb llistons de 240cm de llarg i la gamma Masterpieces. Aquesta darrera ja l'esmentem al nostre bloc de Patrons, estils i tipus de disseny de parquet, on mencionem la seva recreació de models clàssics que emulen els dissenys de Versalles, dameros i espiga, entre d'altres.

Tots els terres laminats AC6 d'aquestes col·leccions són hidròfugs, ignífugs i aptes per a calefacció radiant.

Si encara no et pots decidir entre parquet AC4, parquet AC5 o parquet AC6 i tens dubtes sobre quin tipus de terra laminat hauries d'instal·lar a casa teva o local comercial nosaltres et recomanem que et deixis aconsellar sempre per professionals de parquets laminats. A Pintparket realitzem treballs a Barcelona, Mataró i rodalies: pots contactar amb nosaltres per a qualsevol consulta o si vols que et fem un pressupost totalment gratuït i sense compromís.