Parquet flotant ac5 hidrofòbic instal·lat en una cuina per aconseguir que sigui resistent a l'aigua i a la humitat

QUIN ES EL MILLOR TERRA DE FUSTA PER A CUINES?

Tant si estàs pensant en instal·lar parquet a tota la casa com si estàs fent reformes en unes parts concretes, segurament t'hauràs arribat a preguntar si es pot instal·lar parquet a llocs com la cuina o el bany, o si és millor decantar-se per un altre tipus de terra.

Doncs bé, nosaltres et confirmem que sí, és possible tenir una cuina amb terra laminat i que no es faci malbé a la primera de canvi. En aquest blog t'explicarem tot el que necessites saber per instal·lar tarima a la cuina: des de quin és el millor terra, les darreres tendències en decoració per a cuines, el seu manteniment i el cost que suposa la seva col·locació.

instalació de terra laminat finsa de color gris en una cuina petita El terra de parquet laminat és una de les millors opcions per a donar-li un aire més modern a la cuina

La cuina, un camp de batalla

La cuina no és que sigui precisament el lloc més net de la casa. La seva tendència a acumular brutícia ve per la manipulació de menjar, líquids vessats accidentalment per terra i un ús constant de la sala per part de tots els seus habitants.

Tot això al final es tradueix en netejar-la dia sí, dia també, de manera que entre les nostres prioritats buscarem un terra que sigui molt fàcil de netejar, que sigui higiènic i que sigui prou resistent com per aguantar el ritme de la nostra rutina diària.

A més, si a casa nostra tenim una cuina oberta que s'uneixi amb el menjador, ens interessarà buscar la uniformitat del terra perquè la cuina quedi integrada amb la resta de la casa.

col·locació de parquet de color gris en una cuina americana amb menjador El parquet a una cuina americana queda fantàstica per donar-li continuïtat al terra del menjador

Com a últim apunt, has de saber que hi ha certes diferències entre el parquet per a cuina i bany, ja que aquest últim pateix de manera molt més directa l'excés d'humitat. Així que si t'interessa saber quin és el millor parquet pel teu bany et recomanem que consultis el nostre blog: Puc instal·lar parquet al bany?

Els millors terres de fusta per a cuines

Fa uns anys tothom ho tenia clar: la rajola era la reina dels terres i l'opció número u per instal·lar a cuines i banys. Aquest tipus de paviment va començar a perdre popularitat amb l'arribada dels nous i perfeccionats terres sintètics, que aportaven una millora estètica amb els seus dissenys càlids i acollidors a un preu molt competitiu.

L'aparició dels terres de cuina que busquen la imitació de la fusta també portaven els seus desavantatges, ja que resultaven més vulnerables a la humitat i una mica menys resistents. Al llarg dels anys s'han anat millorant aquestes imperfeccions, de manera que ara mateix ja és totalment viable tenir una cuina amb terra de fusta, i el seu tipus dependrà dels gustos i necessitats de cada client.

Per això hauràs de triar entre una àmplia gamma de productes on hauràs de tenir en compte tres factors:

  • la intensitat d'ús
  • el pressupost que tens disponible
  • el component estètic
parquet sintètic de fusta especial per a la instalació de cuines i banys Existeixen diferents tipus de terres de fusta, però no tots són aptes per a ser instalats a la cuina

El terra vinílic

El principal avantatge del parquet vinílic és que és el terra més resistent, econòmic i amb més varietat de dissenys respecte a tots els terres d'imitació de fusta, per la qual cosa és una molt bona opció per col·locar-lo al terra de la teva cuina. Com que es tracta d'un material amb components de PVC, el vinil es converteix en el millor aliat contra la humitat, a més de poder oferir una gran varietat d'estils i colors.

Val a dir que, encara que cada vegada aquest terra aconsegueix imitar millor el terra de fusta natural, segueix faltant una mica la sensació de confort i el tacte que ofereix la fusta natural en trepitjar-la. És per això que en un punt mitjà entre el parquet natural i el parquet vinílic ens trobem el parquet laminat.

instalació de terra vinílic a la cuina amb imitació de la fusta natural El terra vinílic és la opció més econòmica pels qui busquen un terra per a la cuina que imiti la fusta

El parquet laminat

El parquet laminat per a cuina i bany és una molt bona opció per als que busquen mantenir la sensació acollidora i càlida de la fusta sense perdre la resistència i durabilitat d'un material com el vinil. Tot i així, hem de buscar un parquet laminat en concret per a cuina i bany: ha de tenir certes propietats en la composició que un parquet laminat convencional no cal que tingui.

El terra laminat està format per un conjunt de capes de diferents materials: a la base trobem una capa de fusta que ofereix estabilitat al terra, juntament amb un tauler de fibres de fusta d'alta densitat recobertes per un paper melamínic que és el que aporta el aspecte visual de la fusta i el disseny. Damunt aquests tres components trobem una capa transparent que ofereix resistència al desgast per l'ús i, depenent de les seves propietats, també evita el pas de la humitat.

A més, la imitació a la fusta és molt bona: hi ha acabats que inclouen el relleu que imita la textura de la fusta. Tots dos són una opció molt més econòmica que els parquets de fusta natural, la seva instal·lació és ràpida i senzilla, són fàcils de netejar i de mantenir, i resisteixen bé la humitat, per la qual cosa garanteixen la seva instal·lació en banys i cuines.

Respecte al terra de vinil, els dissenys del parquet laminat són molt més realistes i pràcticament indistingibles a l'ull humà respecte al parquet natural, arribant a oferir dissenys en què la capa superior imita el relleu de la textura de la fusta massissa .

Com a avantatges la tarima sintètica presenta un preu més econòmic que el parquet natural (encara que un pèl més car que el parquet vinílic), és d'instal·lació ràpida, higiènic i molt fàcil de netejar. Això sí, hauràs de tenir en compte que una cuina amb parquet laminat haurà de tenir les propietats que t'esmentem tot seguit si vols que et duri molts anys.

obra d'instal·lació de parquet laminat en una cuina americana El parquet laminat presenta una gran varietat de dissenys que imiten la fusta tant visualment como en el tacte

El parquet laminat hidròfug

El parquet hidròfug és un parquet sintètic que ha estat dissenyat per poder oferir resistència a la humitat i, per tant, evita totalment que es pugui bufar o aixecar el parquet encara que estigui exposat constantment a l'aigua o altres líquids.

La seva característica impermeable el converteix en una tarima idònia per instal·lar a cuines i banys, a més de poder donar-li ús intensiu al terra, sempre que sigui un parquet amb resistència AC5 o superior.

El parquet laminat ignífug

Com el seu nom indica, el parquet ignífug és aquell que el material de la seva capa superior és capaç de resistir el contacte amb les flames i així evitar que se li cali foc, el qual és vital per a una zona com la cuina on, amb aquesta propietat al nostre parquet, podem evitar que un accident es converteixi en un desastre irreparable.

Les millors gammes de parquet laminat Finsa per a la cuina

Finalment, si estàs pensant en instal·lar terra laminat a la cuina però no tens clar quin tipus de parquet hauries de triar, aquí et deixem alguns exemples i opinions de gammes de la marca Finsa aptes per a cuina perquè escullis quines són les que funcionaran millor a la teva llar.

Actualment tots els terres de la gamma Finfloor són aptes per a ús domèstic i estan preparats per ser col·locats també en banys i cuines sense cap tipus d'inconvenient, perquè així puguis mantenir la uniformitat col·locant el mateix parquet a tota la casa. Recorda que les fustes de parquet han de ser sense bisell per segellar completament l'entrada d'aigua a través de les juntes. En tota gamma Finfloor els seus productes presenten les següents característiques:

  • Protecció contra la humitat amb el sistema Hydro Protect (per a productes sense bisell)
  • Parquet ignífug amb reacció al foc Bfl s1
  • Categoria AC5 amb resistència a l'abrasió
  • 3 anys de garantia per a instal·lacions de tarima a cuina i banys
instal·lació de parquet per a cuina finfloor original color gris de la marca finsa La marca de parquet Finsa conté gamma Finfloor, on tots els seus productes són aptes per a cuines i banys

D'altra banda, Finsa també compta amb la gamma Purefloor, una gamma més econòmica. Nosaltres, en aquest cas, te la desancosellem ja que els seus productes tenen poca resistència al desgast (són tipus AC4) i estan fets amb un material que no aguanta l'ús intesiu en zones d'alta humitat com la cuina.

Gammes de parquet Finsa Parquet apte per a cuines i banys Propietats Resistència
Purefloor No Reacció al foc Cfl s1
Protecció contra la humitat: Protect Plus
AC4
Finfloor Reacció al foc Bfl s1
Protecció contra la humitat: Hydro Protect
AC5

Si vols saber més sobre totes les gammes Finsa et recomanem que facis un cop d'ull al nostre blog sobre Tot sobre la tarima Finsa: Guia completa 2023, tot i que també pots consultar altres marques com Quickstep o Faus, les quals també disposen en el seu catàleg de parquet laminat per a cuines.

Compte amb el parquet natural!

Encara que el parquet natural és el material més elegant i càlid, perfecte per donar un aire acollidor a casa teva, nosaltres no et recomanem fer servir aquest tipus de material a la teva cuina. Aquest tipus de tarima està formada de fusta massissa i, per tant, resulta més vulnerable a la humitat, al fregat continuu i es fa malbé quan se li aboquen productes abrasius. En zona que requereix una neteja diària com la cuina, aquest tipus de terra es ressentirà molt més que el parquet laminat o el terra vinílic, i pot començar a bufar-se i aixecar-se més aviat del què t'agradaria.

Tot i així, hi ha tractaments per facilitar la impermeabilitat de la fusta del parquet natural, tals com vernissos que impedeixen l'absorció de l'aigua a la fusta i eviten que les taules de parquet en una cuina es facin malbé amb el pas del temps.

instal·lació de parquet natural a la cuina mitjançant vernissos impermeables Si vols instalar parquet natural a la cuina has de tenir en compte que necessitaràs vernissos impermeables i altres productes que protegeixin la fusta de la humitat

Dissenys i decoració per a una cuina amb parquet

El parquet laminat encaixa a la perfecció a les cuines modernes pel seu toc acollidor i càlid que dona a la sala. Si vols posar terra laminat a tota la casa i tens una cuina oberta o americana et recomanem que en aquesta també hi posis parquet per mantenir la continuïtat visual i no trencar amb l'estètica de la casa.

Respecte als colors que es troben en tendència per a la instal·lació de tarima sintètica, el parquet de cuina gris és el que gaudeix de més popularitat, sobretot com a terra per a una cuina blanca. Una altra idea en tendència per trencar la monotonia del terra és afegir una rajola hidràulica que ocupi parcialment la superfície de la cuina i així construir un bonic mosaic vintage que creï contrast amb la fusta del parquet.

cuina vintage amb un terra de parquet laminat combinat amb rajola hidràulica Les rajoles hidràuliques poden trencar la monotonía i aportar un toc creatiu si les combines amb la calidesa del parquet

Instal·lació de parquet a la cuina i quin és el seu cost

Col·locar parquet en un habitatge no sol portar massa entrebancs, però realitzar una instal·lació en espais ja moblats com la cuina fa que als clients els hi surtin dubtes sobre si és possible canviar el terra de la cuina sense treure mobles i retirar tots els electrodomèstics. La resposta és que no cal que retiris el mobiliari si ho vols així, ja que el parquet laminat es pot col·locar en zones moblades.

s'ha instal·lat parquet laminat a la cuina sense treure mobles ni electrodomèstics No fa falta retirar tots els mobles de la cuina per a instalar el parquet a casa

Un altre aspecte a tenir en compte quan col·loquem la tarima sintètica a casa nostra, i més encara si és en llocs propensos a la humitat com la cuina o el bany, és que serà clau realitzar una bona instal·lació si no volem que l'aigua es filtri per les juntes que no s'han segellat correctament o pel perímetre de la zona. Així que, encara que pot semblar una bona idea comprar una tarima de cuina d'algún gran proveïdor com leroy merlin i provar de fer la instal·lació tu mateix, nosaltres et recomanem que busquis un professional experimentat que faci una bona col·locació i t'estalviïs molts problemes en el futur.

A Pintparket tenim diferents ofertes de parquet laminat per a tot tipus de clients: contacta amb nosaltres i et farem un pressupost (gratuït i sense compromís!) a més de portar-te diverses mostres de parquet sintètic a casa perquè puguis comprovar de primera mà quina és la que més afavoreix la teva llar. Fes clic aquí per saber-ne més!

Com netejar el parquet de la cuina?

Ja per acabar, potser t'hauràs preguntat com fer un bon manteniment del parquet de la teva cuina un cop instal·lat. La veritat és que no té cap misteri, simplement hem d'estar una mica atents que no hi hagi excés d'aigua o altres líquids al terra de la cuina i en el cas que se'ns taqui el terra, assecar-lo immediatament .

Per fer-ne un manteniment diari et recomanem que després d'escombrar el terra passis una fregona de microfibra ben escorreguda amb aigua tèbia barrejada amb sabó neutre o un preparat específic per a parquet. Quan acabis, per facilitar-ne l'assecatge, pots obrir les finestres i ventilar una mica la zona.

terra de parquet flotant ben cuidat amb una bona neteja diària Una bona neteja diaria del parquet a la cuina farà que es conservi en perfecte estat durant anys

En resum...

Sí, pots posar parquet laminat o terra vinílic a la teva cuina a un preu econòmic i sense cap mena de complicació afegida, simplement recorda que has d'escollir un material amb propietats ignífugues i hidròfugues i realitzar la instal·lació amb l'ajuda d'un professional per evitar un mal segellat a les juntes de la tarima. Amb això, podràs gaudir de l'ambient càlid i acollidor que t'oferirà el terra de fusta a la cuina de casa teva durant anys.