Resultat de una neteja de terra de fusta en un menjador

COM NETEJAR I CUIDAR EL PARQUET O TARIMA

Quan ens trobem amb una fotografia d'un terra de parquet davant dels nostres ulls, ens preguntem com seria arribar a casa cada dia per caminar per aquestes suaus i lluents taules de fusta mentre preparem el sopar i ens posem al dia de les novetats familiars. Però el pensament idíl·lic arriba a la seva fi quan recordem que una vegada ens van dir que netejar i mantenir el parquet era una tasca titànica.

I després recordem que a tots ens agrada explicar històries, més enllà de si són veritat o no. Per a derrocar, o potser no, el mite que assegura que quan arriba el moment de netejar i mantenir el parquet és quan ens penedim d'haver-lo col·locat, és que hem creat aquest blog. De manera que si ja tens un terra de parquet o estàs considerant tenir-lo, això que t'explicarem t'interessa.

Manteniment d'un parquet sintètic de color gris instal·lat en un passadís És habitual qüestionar-se com de dificultosa pot arribar a ser la neteja d'un terra compost de fusta

Com netejar i mantenir el parquet segons el seu tipus

Generalitzar és un costum que sol conduir-nos a malentesos. L'àmbit dels terres de parquet no representa l'excepció a aquesta regla. Molts són els clients que ens consulten com netejar i mantenir el parquet, davant la qual cosa hem de respondre amb una pregunta: Quin tipus de parquet?

Perquè la resposta és molt diferent segons parlem de:

resultat d'un parquet laminat després de la seva neteja amb productes aptesDe manera que els utensilis i productes per a netejar parquet, així com les seves tècniques, són diferents en cada cas. A continuació et detallem el manteniment que cadascun d'ells requereix i et responem una altra pregunta que probablement t'estàs fent ara mateix: És possible netejar el parquet amb fregona? El parquet laminat i vinílic, en estar composts de materials molt més resistents, són més permissius amb els productes de neteja convencionals.

Com netejar i mantenir el parquet laminat

Si creies que només el parquet natural podia aportar-li calidesa a la teva llar i una trepitjada còmoda per a tu i per a la teva família, ha arribat el parquet laminat per a contradir-te. I aquestes no són els seus únics avantatges, sinó que, a més, existeix un gran ventall d'opcions, tant en color com en dissenys i textures. T'imagines un terra que imita les rajoles en el teu saló, per a complementar un estil rústic o farmhouse? Ja no has d'imaginar-ho, perquè és completament possible gràcies a la gran varietat de dissenys a triar.

Com netejar-los? Ens complau respondre't afirmativament la pregunta que t'has fet per tant temps: sí, es pot netejar el parquet amb una fregona. Només necessitaràs una galleda amb aigua, una mica de sabó neutre i una fregona.

No obstant això, una dada a tenir molt en compte és que la resistència a la humitat dels parquets laminats arriba fins a un cert percentatge. Et recomanem tenir això sempre molt present per a no excedir-te amb la quantitat d'aigua. Per a prevenir això, només amb escórrer la fregona en la pròpia reixeta de la seva galleda. Una consulta que rebem molt sovint és si resulta una millor idea triar un parquet amb o sense bisell. Et convidem a aclarir tots els teus dubtes en aquest post.

Com netejar i mantenir el parquet vinílic

Quan busques portar-te a casa tots els avantatges del terra de parquet que ofereixen els pisos laminats, però, al seu torn, necessites que la resistència a la humitat sigui del cent per cent, llavors el parquet vinílic és l'alternativa per la qual et recomanem decantar-te.

Aquesta resistència et permetrà una major llibertat amb la quantitat d'aigua a utilitzar, ja que el vinílic s'encarregarà de repel·lir-la íntegrament.Per a netejar el parquet brut si aquest és de vinílic, és suficient passar-li aigua tèbia amb una mica de sabó neutre diluït en ella, amb l'ajuda d'una fregona.

resultat de la neteja d'un parquet vinílic resistent a la humitat A part de ser molt fàcil de netejar, el terra de fusta vinílic és més resistent a l'aigua i a la humitat

Com netejar i mantenir el parquet natural

T'ha resultat encoratjador tot el que t'hem comptat sobre com netejar i mantenir el parquet laminat o vinílic? Aquestes són excel·lents notícies! Ja que vol dir que et trobes cada vegada més prop de tenir el teu terra de parquet esperant-te cada dia al arribar a casa.

No obstant això, pots oblidar-te de tot el que t'hem dit si és que et decantes per un terra de parquet de fusta natural.

Encara que el parquet natural presenta altres avantatges respecte als terres laminats i vinílics, els seus requeriments de cures són excessivament majors. El parquet natural destaca per la seva calidesa i tots els altres avantatges que aporta un terra de fusta 100% natural però, desgraciadament, la facilitat en la neteja no és una d'elles.

En primer lloc, et tocarà invertir en productes per a netejar el parquet, ja que l'aigua amb sabó no assorteixen l'efecte desitjat sobre la fusta natural. D'altra banda, també has de tenir en compte les seves cures a llarg termini, necessitant pulir i encerar periòdicament el teu terra de parquet natural. (Recorda que has de tenir molt de compte amb el pH dels productes a utilitzar, ja que el parquet oliat requereix de productes per a netejar parquet de pH baix.)

Addicionalment, la fregona que li passis ha d'estar escorreguda al màxim, ja que el nivell d'absorció de la fusta natural és altíssim i el mal que rep cada vegada que absorbeix aigua és acumulatiu, per la qual cosa la fusta es pot deteriorar.

Tots aquests punts converteixen al terra de parquet natural en un element que mantenir és una mica més costós, per la qual cosa si t'inclines més cap a la practicitat no t'ho recomanem per sobre del parquet laminat o el parquet vinílic.

Ara que ja t'has informat sobre quin és el millor tipus de parquet, el moment que coneguis les vuit gammes de FINSA Finfloor, per a així fer la teva elecció.

resultat d'un tractament de parquet natural en un pis El parquet natural, a part de la seva neteja habitual, també requerirà de vernissar i pulir periòdicament

Consells per a l'elecció del millor terra de parquet

Si et preguntaves què era millor instal·lar en la teva llar: el parquet natural, el parquet laminat o vinílic, la practicitat ha donat el seu veredicte. Tret que et resulti més atractiu el parquet natural per tots els seus avantatges i puguis gestionar les seves cures en la teva rutina diària, la teva millor opció està en els parquets laminats o vinílics.

A més, no tindràs la necessitat de contractar un expert perquè realitzi la ineludible activitat de netejar el parquet molt brut, ja que si has optat per un natural, no hi ha cap mite en la creença popular que mantenir-ho és una veritable odissea, tant des de la perspectiva del temps i de l'esforç que requereix com del cost econòmic.

El teu parquet laminat o vinílic t'està esperant. Només resta que triïs el color de la teva preferència, o que sol·licitis el nostre assessorament sobre aquest tema. Contacta'ns i sol·licita el teu pressupost sense càrrec i sense compromís. Estem per a convertir el teu habitatge en una càlida llar amb notes afustades. Acceptes la proposta?