Fris de fusta de color blanc de mitja alçada instal·lat en un menjador

PUC POSAR UN FRIS DE FUSTA DE PARQUET?

Als nostres blocs sempre t'hem parlat de com actua el parquet natural o laminat en diferents espais, així com de les seves propietats i beneficis, encara que sempre tractant-lo com un terra. En aquest article aprofundirem sobre la tarima com a revestiment per a parets i t'explicarem per què el fris de fusta és un element decoratiu que gaudeix de tanta popularitat.

Revestiments de fusta

friso de madera resistente a la humedad colocado en la cocina El terra laminat pot ser usat també com a element decoratiu revestint les parets

Com ja t'hem comentat, el que sol predominar més en una llar convencional és l'ús del parquet lamina com a element decoratiu per a terres. El que ja no es planteja tan sovint és a treure partit a la decoració vertical de la llar amb el parquet per donar-li un toc més creatiu. Més enllà d'un factor estètic, però, quins són els avantatges d'un fris de parquet?

Avantatges i beneficis d'un fris de fusta

  • Els revestiments de fusta o frisos poden ser molt útils si volem tapar o disimular possibles desperfectes ja existents a la paret, fins i tot eliminar de forma ràpida i senzilla elements decoratius com el gotejat, el qual és molt difícil de treure.
  • A banda de ser molt fàcils d'instalar, els frisos de fusta, de la mateixa manera que el parquet, aporten calidesa i confort a la llar.
  • El revestiment de fusta actua com a aïllant tant del fred com de la calor, per la qual cosa aconseguiràs que la teva llar conservi la calor a l'hivern i es mantingui fresca a l'estiu.
  • La fusta també aïlla el so molt més que altres materials, per això evitaràs tenir reverberació en una sala gran o buida.
  • A més, si el fris és d'un material resistent com el parquet laminat, ens atorgarà protecció davant impactes o esgarrapades en zones d'alt trànsit com passadissos o escales.

Tipus de fris de fusta

revestimiento de madera que decora la mitad inferior de un dormitorio Depenent del material del que estigui compost el fris de fusta el podem classificar en tres categories

Tenint en compte el seu material, hi ha diferents revestiments de fusta amb els quals pots decorar la paret de casa teva. Tot i això, cadascú té les seves pròpies particularitats que et llisten a continuació:

1. Fris de fusta massissa

La fusta massissa és el material més càlid i elegant que dóna un aire acollidor a casa teva. Podem trobar la fusta natural en diferents acabats (envernissades o tenyides) i tons, encara que el seu catàleg és una mica més limitat que el de la tarima sintètica.

El que hem de tenir en compte en un fris de fusta natural és que és molt més sensible a la humitat, per la qual cosa no recomanem fer servir aquest tipus de material si a la teva zona hi ha molta humitat o canvis bruscs de temperatura a l'ambient. A més, encara en condicions òptimes, els revestiments de fusta massissa requeriran més cura i manteniment que la fusta sintètica al llarg dels anys.

2. Parquet laminat

revestimiento de madera blanco colocado a media altura en las escaleras Els frisos de parquet laminat són la combinació perfecta entre qualitat, confort, resistència i estètica.

Els fris de parquet laminat són una opció ideal si busques preservar el confort i l'elegància de la fusta natural però amb un toc extra de resistència i durabilitat. Això és perquè el terra laminat està format per un conjunt de capes de diferents materials, els quals ofereixen resistència al desgast per l'ús.

És un tipus de fusta molt fàcil d'instal·lar, netejar i mantenir, resisteix bé la humitat per la qual cosa garanteix una resistència més gran en espais més humits. Presenta un preu més econòmic que el parquet natural i disposa d'una gran varietat de dissenys amb què combinar amb el terra de casa teva.

3. Vinil

El fris de vinil ofereix una durabilitat encara més gran que la d'un parquet laminat i, en tractar-se d'un material PVC, presenta l'avantatge de ser molt resistent a la calor i la humitat. Això ho converteix en fris ideal per a decorar banys i cuines sense necessitat de preocupar-nos per l'excés d'aigua i humitat.

Encara que bé és cert que per la naturalesa del seu material el vinil es fa servir molt més en terres, també el podem trobar com a revestiment de paret. A més, en tractar-se d'una fusta feta amb una base de PVC podem assegurar que en el seu catàleg infinit trobaràs el disseny perfecte per a casa teva. La seva instal·lació també és ràpida i senzilla, i no requereix cap tipus de manteniment.

Complements per a fris de fusta

local en un centro comercial con un friso de parquet laminado en el escaparate Hi ha diferents complements per a frisos de fusta que ajuden a unificar el terra i el sostre de l'habitatge

Un cop instal·lat el fris de fusta o parquet a l'estada, haurem de decidir si volem afavorir estèticament el revestiment amb els complements següents:

  • Sòcol: Com ja et comentem anteriorment al nostre blog sobre escales de parquet, el sòcol és una taula de fusta col·locada en forma horitzontal per adornar i protegir la part inferior de la paret que connecta amb el mateix terra.
  • Cornissa: Per altra banda, la cornissa s'utilitza per unificar el fris i el sostre si es dóna el cas que el nostre fris cobreix tota la paret sencera o, fins i tot, si està col·locat al mateix sostre. De la mateixa manera que el sòcol, la seva funcionalitat és tant estètica com pràctica, ja que ajuda que el fris de fusta s'integri amb la resta del terra de la casa de forma més uniforme, alhora que li dóna una capa extra de resistència a les cantonades.

Idees per a fris de fusta

friso de madera de color lila colocado en una terraza exterior Un fris de fusta es pot fer servir tant per decorar estances interiors com exteriors

Hi ha diferents maneres de col·locar un fris de fusta, i és que els recursos decoratius d'aquest element estètic tan versàtil són pràcticament inesgotables. Així que, des de Pintparket t'animem que treguis partit a la teva creativitat amb les diferents idees per a frisos de fusta que et mostrem a continuació:

Fris per a exterior

De la mateixa manera que podem trobar fris a interiors, també podem gaudir d'aquest complement a exteriors. La particularitat d'aquest revestiment és que haurà d'estar compost de fusta tecnològica per resistir el desgast pel Sol en una terrassa o la humitat en una piscina.

Fris per a interior

A interiors podem fer servir un fris de parquet per donar un toc d'accent a l'estada. Per exemple, al saló podem fer servir el revestiment de fusta en una sola paret (per exemple, on solem col·locar el televisor) per donar-li un toc distintiu, o fer servir el fris de fusta com a capçalera al dormitori.

També podem optar per col·locar un fris laminat de color blanc o neutre que quedi a mitja alçada, per sota de la venda, per així donar-li un toc modern alhora que rústic a la sala.

Finalment, com ja t'hem comentat, pots considerar instal·lar frisos vinílics o de parquet laminat al bany o la cuina degut a la seva alta resistència a la humitat.

Recorda que sempre pots consultar diferents fonts d'inspiració: nosaltres t'animem a fer una ullada al nostre Pinterest i Instagram. A més, no oblidis que cada terra és un món i sempre val més buscar l'ajuda d'un parquetista professional que et pugui donar la informació tècnica necessària i assessorar-te en el teu cas concret. A Pintparket realitzem treballs a Barcelona, Mataró i rodalies: potscontactar amb nosaltres per qualsevol consulta o si vols que et fem un pressupost totalment gratuït i sense compromís.