Terra laminat de color gris resistent al aigua i a la humitat per banys

ES POSSIBLE UTILITZAR PARQUET AL BANY?

El bany modern s'ha convertit en un lloc de descans i relaxació. El parquet per a banys pot incorporar-se perfectament a aquest espai caracteritzat per una sensació de pau i seguretat. Perquè un terra de parquet converteix el bany en un lloc acollidor. El bell material natural ens aterra i crea una atmosfera relaxant en la qual ens sentim còmodes a l'instant.

Els peus mullats i els tolls temporals són inevitables en banyar-se o dutxar-se i no suposen cap problema si es netegen i no es deixen en el sòl durant molt de temps, ja que el parquet és resistent a l'aigua. Amb el parquet correctament encolat en tota la seva superfície i les juntes acuradament segellades, la humitat no pot acumular-se sota el terra ni en les esquerdes. Les millors marques proporcionen sempre massilles i aïllants per a millorar el segellament i fer que el parquet sigui antihumitat, per la qual cosa no hi ha res que impedeixi el plaer de caminar descalç en el bany.

parquet sintétic resistent al aigua colocat en un bany petit

El parquet en lloc de rajoles al bany

Dissenyar un bany de qualitat i al mateix temps, que sigui fàcil de mantenir i es mantingui bell durant molt de temps, només ens ve a la ment un material per a això: les rajoles. Per descomptat, hi ha rajoles molt boniques i de gran aspecte. No obstant això, si et ve de gust un terra que irradiï vivacitat i naturalitat, que sigui càlid i agradable, no podràs complir el teu somni amb les rajoles.

Un terra de parquet antihumitat especial per a habitacions humides fa ara realitat aquest desig. Té totes les característiques que només té la fusta autèntica i converteix el teu bany en un oasi de benestar en el qual sentir-se bé. I si t'agraden molt les rajoles, però vols donar-li un toc càlid al teu bany, no tinguis por de combinar tots dos materials.

Parquet en el bany: Sí, per tres raons, quines?

lavabo amb un parquet resistente a la humitat de color neutre

Estètica

No es pot negar: el parquet per a banys dona un alt valor d'encant a l'ambient. Sigui com sigui. La força estètica de l'essència del parquet completa tots els elements de decoració.

Profundament personalitzable en el color, l'acabat i l'esquema de distribució, mestre de totes les solucions d'estil, des del minimalista fins al retro, així com el clàssic fins al hipertecnológic.

Si l'espai és suficient, a més, la fusta pot combinar-se amb altres materials. D'aquesta manera, es creen diferents zones, cadascuna amb la teva pròpia funció, en el mateix bany.

Funcionalitat

Doncs sí. El parquet per a banys és funcional. Igual que els altres revestiments utilitzats tradicionalment. De fet, després d'una dutxa, aireja el bany per a assecar la humitat normal que es crea i no deixis aigua estancada en el terra. Les mesures habituals eviten que la humitat s'assenti i s'absorbeixi.

El mateix principi per al parquet: la mateixa cura evita que les fibres de fusta perdin el color i sofreixin deformacions estructurals. Tria el parquet en el bany únicament si no és tancat, sense finestres, i si la seva ventilació és òptima.

tarima sintètica grisa amb propietats hidròfugues per a banys

Cura i conservació

La cura de les tarimes per a banys és realment senzill. Molt més que altres superfícies. N'hi ha prou amb una aspiradora i un drap lleugerament xopat en el producte adequat.

La fusta, sí, és tova, comparada amb materials més durs. Però el secret resideix en la seva suavitat natural: combinant l'essència adequada juntament amb l'acabat, és fàcil eliminar rastres i esgarrapades sense por.

De la teoria a la pràctica: l'elecció del parquet

A l'hora de triar el parquet per al bany, cal tenir en compte la variable donada per la humitat. Així que l'atenció es dirigirà a les essències com el Freixe, el Roure i el Bedoll. Són fustes molt resistents, fins i tot en ambients amb una marcada humitat.

Si volem evitar preocupacions recorrerem a les millors proveïdors de parquet com finsa o quickstep, els seus parquets laminats són altament resistents a la humitat i aptes per a banys, la nostra recomanació és fer servir un parquet ac5 de la gamma finfloor original amb fins a 20 anys de garantia, si voleu més informació podeu consultar el blog.

Per a solucions d'humitat extrema com, per exemple, saunes o banys turcs, està indicat el Ipé. També s'utilitza per a terrasses i piscines. De totes maneres, pots utilitzar-ho fins i tot per al bany de la teva casa.

No sols estètica, sinó també neteja: la higiene del parquet en el bany es manté. De fet, amb els tractaments d'impermeabilització adequats, es trenca el microclima degut a la humitat, pels bacteris i els gèrmens.

parquet laminat resistent a la humitat de la marca finfloor

Consells sobre el parquet

  • El parquet per a banys és més ben pintat. A diferència de l'oliat, té una major microporositat que resisteix l'absorció d'humitat.
  • Mentre que per a la instal·lació la solució òptima és l'encolat. No la postura flotant. De fet, la col·locació encolada és una garantia de major aïllament de la fusta. Així com la protecció de totes les capes del parquet.
  • Les possibles infiltracions s'eviten segellant, amb la silicona, els tacs, així com el perímetre del bany. A més, la silicona aïllant, manté l'elasticitat natural de la fusta. Per tant, és una protecció contra les sol·licituds d'expansions i estrenyiments a causa de la naturalesa viva de la fusta.
  • Neta ràpidament l'aigua estancada després de banyar-se o dutxar-se per a evitar un parquet bombat.
  • El terra de parquet per a banys ha de ser encolat i segellat completament per un professional. El tractament inicial també protegeix les juntes planes.
  • Assegura't que el bany està adequadament ventilat.
  • Emplena els buits entre els blocs després de col·locar-los. D'aquesta manera s'evita que la humitat penetri per sota del parquet.
  • Utilitza una bona capa d'acabat resistent a l'aigua.
tarima resistent a l'aigua i la humitat quickstep per a banys

Cura posterior de la tarima laminada per banys:

Si tries parquet per als teus banys és important que tinguis en compte les següents cures per a mantenir les teves tarimes com a noves:

  • Neta els vessaments al més aviat possible per a cuidar del terra.
  • No utilitzis lleixiu per natejar el parquet.
  • Usa un netejador adequat per a sòls de fusta.
  • Fes ús d'una esponja lleugerament humida i asseca-la després; l'excés d'humitat pot causar problemes.

A Pintparket tenim la millor selecció de parquet per a banys, no sols t'assessorem perquè decideixis quina és la millor tarima per al teu bany, sinó que l'instal·lem i et donem garantia.

Treballem a Barcelona, Mataró i voltants: contacta'ns per a qualsevol consulta i et podem fer un pressupost totalment gratuït i sense compromís.