Fusta tecnològica resistent a l'aigua per a terrasses exteriors i piscines

TARIMA EXTERIOR PER A TERRASSES I PISCINES

Una piscina és un gran punt focal al teu pati posterior i el disseny d'aquesta és tan important com els elements decoratius al voltant d'ella. Pots fer la teva piscina més atractiva i acollidora afegint una tarima elevada, terrassa de fusta a l'exterior en altura, pèrgoles, elements decoratius en fusta, arbres i plantes bonics o una elegant zona d'oci al voltant de la piscina.

Aquí et deixem més consells, sobre quina fusta exterior per a piscines pots utilitzar i alguns tips per a dissenyar una zona de piscina estètica.

fusta exterior resistent fosca col·locada en una piscina

Encertant amb la tarima exterior de la piscina

La tarima de la piscina sol ser de fusta a causa de les nombroses qualitats d'aquest material. Mai es dirà prou, la fusta és càlida, estètica, pràctica i molt agradable de trepitjar. No reté la calor i aquesta característica permet caminar sobre ella sense preocupacions, fins i tot sota el sol. No obstant això, no tota la fusta és adequada per a una tarima de piscina. Una tarima de piscina pot construir-se amb 3 tipus de fusta: Fusta europea, fusta tropical (o fusta exòtica) i fusta composta.

Et parlem una mica més d'elles:

Fustes europees

Es tracta d'espècies com el pi, el roure, l'avet, l'hi hagi, el bedoll, etc. Aquestes fustes són estèticament agradables i solen ser de color clar. El principal desavantatge d'aquesta fusta exterior és que no són resistents a la putrefacció, per la qual cosa cal tractar-les contra les plagues i reforçar-les amb pintura perquè siguin resistents i durin més. També poden astellar-se amb el temps i ser relliscoses quan es mullen.

fusta exterior col·locada en una terrassa amb piscina

Fustes exòtiques o tropicals

Aquesta categoria inclou espècies com Tigerwood, el Ipé, la caoba, etc. Aquestes fustes procedeixen de boscos tropicals i són naturalment denses, la qual cosa les fa resistents a la putrefacció. Però, ja que són exòtiques, són difícils i cares d'aconseguir.

Fusta exterior sintètica

Com el seu nom indica, la fusta exterior sintètica és un compost (que conté diversos components) obtinguts a partir de polímer plàstic o compostos de fusta-polímer. I encara que si té una mica de fusta, el resultat final és més una imitació de fusta exterior.

Si vols saber més característiques en específic sobre la fusta exterior per a piscina que es pot adequar més als teus gustos, no et perdis el nostre article; Quins tipus de fusta puc posar a la meva terrassa?

fusta tecnològica sintètica resistent a l'aigua per a piscines

Quina tarima exterior recomanem per a la teva piscina?

Encara que existeixen diferents tipus de fusta que s'adeqüen per a la tarima de la teva piscina exterior, en Pintparket recomanem una tarima de fusta sintètica per a exteriors, anomenada tarima tecnològica, aquesta és ideal per a terrasses i piscines.

La raó per la qual en Pintparket recomanem instal·lar una tarima sintètica per a exterior i piscines, és perquè aquesta ofereix un aspecte atemporal i natural i és més assequible i fàcil de mantenir que altres tipus de tarima. A més, ofereix els següents avantatges;

  • Resistent al sol, a l'aigua i al foc
  • No l'afecten les sals ni els productes químics de les piscines
  • No perd el color i és ecològic
  • Superfície llisa, neta i fresca
  • Excel·lent tracció
  • No hi ha caragols ni claus visibles.

Has de construir la tarima sintètica de la piscina a menys de cinc centímetres de la part inferior de la porta d'accés. Per exemple, una casa construïda a nivell del terra necessita una tarima de baixa elevació, i una casa elevada necessita una tarima d'elevació mitjana. En tots dos casos, el sòl de pedestal ajustable és una solució excel·lent. Es tracta d'un sistema de sòl elevat que s'assenteixi sobre pedestals per sobre del substrat, creant un espai sota per als cables, les canonades i l'electricitat. Al seu torn, això manté la superfície lliure de desordre i estèticament agradable.

Crea una estètica de luxe

Quan dissenyis la zona que envolta la teva piscina, voldràs que sigui bonica tant de dia com de nit, i des de dins i fora de la piscina. També has d'assegurar-te que es complementi tant amb la piscina com amb la teva casa; per exemple, pots inspirar-te en l'estil arquitectònic i els colors de la teva casa.

fusta de ipe per a terrassa resistent a l'exterior

T'aconsellem algunes maneres d'afegir bellesa, valor i luxe a la zona de la piscina:

Aventura: instal·li tobogans, zones per xapotejar, spas, ponts, fonts, rius lents, il·luminació de colors o una luxosa cabanya. També pot instal·lar camins de fusta que portin a la piscina. La terrassa exterior pot afegir caràcter i tocs de calidesa a la zona de la piscina.

Entreteniment: Construeix una zona elevada amb confortables sofàs i coixins, para-sols, cadires i taules, una barbacoa o cuina d'exterior crearà el conjunt perfecte d'entreteniment familiar.

Naturalesa: Crea un efecte de bosc amb rocalles, falgueres, grutes i elements aquàtics perquè sembli que estàs nedant en un llac aïllat. Per a un aspecte modern, col·loca plantes en jardineres o suculentes al voltant de la piscina. Les plantes aromàtiques com el gessamí, la gardènia o l'herba de llimona poden fer que la zona de la piscina sembli un spa.

Privacitat: Proporciona una mica d'aïllament amb arbustos, plantes tropicals, pantalles, portes o tanques. Les herbes ornamentals, com l'herba zebra o l'herba ploma, destacaran sobre la piscina i crearan una sensació de privacitat. També pots plantar arbres al voltant de la piscina, com a palmeres, cítrics o ginebre, per a donar ombra i privacitat.

L'afegir tarimes a la teva terrassa exterior i a la teva piscina complementaran el disseny del teu pati posterior. Es pot fer molt amb aquests elements i la tarima, ja sigui de fusta natural o de fusta exterior sintètica, li brindarà calidesa i un toc únic a la teva zona de recreació.

A Pintparket t'assessorem en tot el procés de selecció, t'ensenyarem quina tarima exterior és la que s'adequa millor a la teva situació, quin disseny queda més bé amb la teva piscina i amb les teves necessitats. Fins i tot et donem opcions decoratives per a la teva piscina i la teva terrassa, com portes, pèrgoles i altres elements de fusta que ressaltaran el teu disseny únic.

A Pintparket fem treballs a Barcelona, Mataró i voltants: contacta'ns per a qualsevol consulta i et podem fer un pressupost totalment gratuït i sense compromís.