Fusta sintètica preparada per a terrasses exteriors i piscines

QUIN TIPUS DE FUSTA PUC POSAR A LA MEVA TERRASSA?

Mentre que la major part de l'estructura de la tarima està feta de fusta tractada a pressió i a vegades, de bigues d'acer, la tarima pròpiament dita és la part sobre la qual es camina. Pot ser de fusta d'exterior, de plàstic (PVC) o d'algun material compost que combinen plàstic amb fibres de fusta. A continuació, et parlarem d'alguns tipus de fusta exterior que et recomanem i alguns factors que has de considerar.

Fusta exterior resistent fosca colocada en una terrassa

Consideracions sobre les fustes d'exterior pel terra

Al considerar la fusta exterior per a les tarimes, no es pot ignorar el lloc i el disseny. Donat que qualsevol fusta està disponible per encàrrec, el clima en el qual viu ha d'influir en la teva decisió. Tria un proveïdor que tingui experiència amb aquestes fustes d'exterior en la teva zona. A més, el fet que la tarima estigui o no coberta i la direcció a la qual estigui orientada poden marcar la diferència.

Tipus de fusta per l'exterior

És important que abans de prendre una decisió sobre quina fusta d'exterior necessites pel teu terra sàpigues les opcions que tens disponibles, a continuació, t'esmentarem unes de les millors:

fusta exterior colocada en una terrassa amb piscina

Cedre

El cedre resisteix la humitat, la podridura i les plagues d'insectes, i ofereix més durabilitat que molts altres tipus de fusta d'exterior. Aquesta resistència es deu al fet que la fusta de cedre canvia el seu contingut d'humitat per a adaptar-se a l'atmosfera. La humitat és el que sol provocar que la fusta es deformi i s'esquerdi, especialment en els climes més freds durant els cicles de congelació i descongelació. L'ús de cedre pot reduir els problemes de manteniment que poden sorgir amb el temps i sovint afegirà anys de vida al terra de la teva tarima.

Sequoia

La sequoia, una altra increïble opció per a un sòl de fusta per a exterior, és fàcil de treballar, és naturalment resistent a la descomposició i als insectes i prou robusta com per a evitar que es deformi, es ratlli o es parteixi. A causa de la seva estructura de cèl·lula oberta, la fusta de sequoia conté poca o cap brea o resina i manté la seva bellesa natural i la seva integritat estructural amb un fàcil manteniment. Encara que la sequoia pot deixar-se envellir de manera natural, absorbeix i reté tot tipus d'acabats, la qual cosa la converteix en una opció de tarima de fusta exterior duradora.

Les fustes d'exteriors de primera qualitat, com el cedre i la sequoia, ofereixen nivells comparables de durabilitat i longevitat, amb una durada mitjana de 20 anys. Totes dues fustes són naturalment resistents a la contracció i la deformació. La principal diferència entre les dues fustes és el color: les sequoies van del vermell clar al fosc, mentre que els tons del cedre van del marró clar al rosa salmó.

Caoba

La caoba és una fusta per a exteriors dura tropical de gra atapeït que resisteix les plagues i la podridura. Et recomanem tractar aquesta fusta amb oli marí i semblarà teca. O deixa que la teva tarima de caoba envelleixi fins a aconseguir un to platejat. Pots triar entre diverses varietats de caoba, i cadascuna té els seus pros i les seves contres.

fusta tecnològica sintètica resistent a aigua per a piscines

Tigerwood

Gonçalo alves o Tigerwood és una fusta d'exterior sud-americana de gran variació visual. El color i la veta poden diferir d'una taula a una altra per a proporcionar una presentació interessant i rica quan s'utilitza per a les tarimes. Alguns instal·ladors consideren que aquesta fusta per a exterior és difícil de manejar a causa de la seva naturalesa inconsistent: una taula pot mostrar tant duresa com suavitat.

Fusta tractada per a exteriors

La fusta tractada a pressió és cada vegada més popular a causa de la rendibilitat dels materials. Els tipus més comuns són el pi groc del sud i l'avet Douglas. Però, què significa estar tractat a pressió? La fusta tractada a pressió és quan el fabricant col·loca una càrrega de fusta en una gran cambra i la segella, i després força als productes químics a base d'aigua en la fusta sota pressió.

Si et decideixes per la fusta tractada a pressió, has de buscar les peces de major qualitat, ja que les de menor qualitat es deformen amb facilitat. Una altra raó per la qual la fusta tractada a pressió s'ha fet tan popular és pel seu color pàl·lid i la seva capacitat per a tenyir-se. Aquestes tarimes poden durar dècades, però requereixen més manteniment que altres materials.

fusta ipe per la terrassa resistent al exterior

Ipé

L'Ipé és una fusta exterior dura sud-americana gairebé màgica. El Laboratori de Productes del Servei Forestal atorga al ipé la màxima puntuació per la seva resistència als insectes i a la podridura. És densa i molt pesada, la qual cosa fa que sigui una cosa difícil de treballar, però és una fusta d'exterior meravellosa per a usar amb accents de pedra i pissarra.

L'ús de fustes de la selva tropical pot arribar a ser controvèrsia. Si tries usar la fusta exterior d'ipé per a la teva tarima, assegura't que porti la marca del Consell d'Administració Forestal (FSC), que certifica que la fusta s'ha collit de manera responsable.

Fusta exterior sintètica

Si tens la temptació d'utilitzar fustes exteriors sintètiques o tractades pots utilitzar un polímer plàstic o compostos de fusta-polímer. Aquestes fustes sintètiques i tractades són pràcticament a prova de bestioles i de podridura. No obstant això, fins i tot aquests materials sintètics necessiten manteniment per a conservar el seu aspecte de fusta. Encara que que es cobreixin amb pintura o un tint opac, les fustes falses sempre es veuran artificials.

fusta sintètica hidròfuga per a jardins i terrasses

Requisits de manteniment de les fustes per a exteriors

Al moment de decidir-te per un terra de fusta exterior és important tenir en compte que, la fusta requereix més manteniment que altres materials. Un parell de vegades a l'any ha d'aclarir-se i cada tres o quatre anys ha de repintar-se o acabar-se amb un tint. Les tarimes de cedre i sequoia poden deixar-se envellir de manera natural, però perquè durin més, has d'aplicar un conservant transparent cada cert any.

És important que investiguis els tipus de materials que utilitzaràs al moment de construir el teu sòl en exteriors i que consultis a professionals, perquè et donin una opinió especialitzada sobre el que seria ideal per al teu projecte en específic. A Pintparket fem treballs a Barcelona, Mataró i voltants: pots contactar-nos per a qualsevol consulta o si vols que et podem fer un pressupost totalment gratuït i sense compromís.